הפסקת הריון: התמודדות עם הריון לא רצוי

| אובדן הריון

לכל אישה, בכל זמן, הריון לא רצוי הוא מצב מטלטל. בין אם עיתוי ההריון אינו מתאים לך ובין אם אינך רוצה או יכולה לגדל את התינוק שייוולד, עומדות בפנייך שתי אפשרויות: האם להשאיר את העובר או האם לעשות הפלה.

אני מאמינה בזכותך לקבל כל החלטה. בכל החלטה שלא תבחרי, חשוב שתרגישי שלמה עם עצמך, ככל שאת יכולה.

אם החלטת לעבור הפסקת הריון, זו החלטה קשה ולפעמים מייסרת. גם אם לסביבתך הקרובה ואולי גם לך עצמך היא נראית פשוטה וחד-משמעית. במיוחד לנוכח האפשרות לפנות אל הוועדה להפסקת הריון ולעבור הפלה באמצעות כדורים.

למרות שייתכן ואת מרגישה שלמה עם החלטתך, את עלולה להרגיש לאחר ביצועה רגשות אשם וכאב בעוצמות שונות.

גם אם תצליחי לחזור לשגרה, את עלולה בתקופה הראשונה לחוש כאב ואפילו צער על החלטתך.

אולי תתעודדי לדעת שוועדת מומחים מטעם ארגון הפסיכולוגים האמריקאים קבעה בשנת 2011 בתום מחקר מקיף, כי אמנם הפלה יזומה עלולה לגרום לאישה כאב וצער סביב ביצוע ההפלה, אך היא לא מביאה להחרפה בבריאותה הנפשית של האישה.

יחד עם זאת, אנו יודעים שיש נשים שחודשים ושנים לאחר ההפלה עשויות לשאת תחושת אשם קשה שמשפיעה על חייהן. אם ההפלה שעברת התרחשה בתוך מערכת יחסים, חשוב שתשוחחו ביניכם על רגשותיכם.

הפסקת הריון או לא: להשלים עם ההחלטה

אם החלטת להשאיר את העובר, אנו ממליצות לך לצאת לדרך חדשה, נקיה מתסכול, עצב וקונפליקטים. חשוב שתגיעי להשלמה רגשית עם ההחלטה ושתמצאי דרך טובה לעבור את ההריון באופן מיטבי. יש נשים שגם במצב זה מגיבות ברגשות תסכול, חוסר אונים, עצב ואף דיכאון.

בדקי את עצמך האם באמת השלמת עם ההריון, האם את מצליחה ליהנות ממנו ולהיקשר לעובר.

אני מציעה לך כמה נקודות התבוננות כדי לעזור לך לזהות היכן את נמצאת:

  • האם את משתפת או מסתירה את ההריון הלא רצוי? מדוע?
  • האם את חוששת שסביבתך הקרובה עשויה ללחוץ עלייך לכיוון זה או אחר?
  • האם את מנסה לדמיין את עצמך בעתיד עם כל החלטה שתבחרי?
  • האם את גם שמחה על כך שאת בהריון?
  • האם את מרגישה מודאגת או מבוישת?
  • האם את מרגישה או חוששת שתהיי חרדה, עצובה או מדוכאת לאחר שתקבלי את ההחלטה?
  • לאחר קבלת ההחלטה – האם את עצובה, מוטרדת, מיואשת?

קחי לך מעט זמן להתבוננות אישית כדי שתהיי שלמה עם ההחלטה. כל החלטה שתקבלי.

מקורות:

  • Rocca, C. H., et al., (2020). Emotions and decision rightness over five years following an abortion: An examination of decision difficulty and abortion stigma. Social Science & Medicine, Vol. 248, 2020).
  • Diamond, D. J., & Diamond, M. O. (2016). Understanding and treating the psychosocial consequences of pregnancy loss. In A. Wenzel (Ed.), The Oxford handbook of perinatal psychology. New York, NY: Oxford University Press.

 

אם תרצי, אוכל להיות אתך בתהליך ההתבוננות הזה. אני מזמינה אותך לפנות אלי לקבלת תמיכה טיפולית, לאו דווקא ממושכת, וודאי לא שיפוטית.

צרו קשר

סגור לתגובות.